Hogyan kell szedni a Schüssler sókat?

Hogyan kell szedni a Schüssler sókat? - bevételi szabályokA Schüssler-só készítmény 0,25 gramm / tabletta formájában, D3, D6, D12 potenciában (erősségben) kapható.

Az íztelen, színtelen tabletták a száj nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel, nagyon gyorsan. El kell tehát szopogatni őket, és hagyni szétesni, elolvadni a szájban. A hatás érdekében a só bevétele előtt és után minimum 20 percig ne együnk és ne igyunk semmit. Így tud maradéktalanul felszívódni és hatni a só-biológiai információ a szervezetben, a sejtekben. A sejtek annyit vesznek fel magukhoz ebből az információból, amennyi egyensúlyuk visszaállításához szükséges.

Általánosságban elmondható, hogy felnőtteknek és gyerekeknek szopogatni, csecsemőknek kb. 1 dl vízben feloldva kortyolgatni, vagy műanyag kiskanállal adogatni ajánlott a tablettákat.

Ettől eltérő módozat is létezik, amikor a napi adagot 1-1,5 liter vízben feloldva kortyolgatjuk el a nap folyamán, minél többször. Ennek a módszernek kialakítását a mai, zsúfolt, rohanó életvitel tette szükségessé, alkalmazásával ugyanis könnyen kivédhető, hogy elfelejtsük az adagolási utasítás szerint bevenni a tablettákat, vagy betartani a homeopátiás bevételi szabályokat.  A két bevételi mód szükség, és egyéni igény szerint tetszőlegesen variálható a nap, ill. a terápia folyamán.

Adagolás:  Felnőtteknél akut esetben, intenzív tüneteknél a megfelelő sót gyakrabban, akár 15 percenként is adagolhatjuk tablettánként (maximum két órán keresztül). Krónikus (elhúzódó) esetben naponta 3-6 alkalommal 1-2 Schüssler-só tabletta szükséges. A Nr. 7. Magnesium phosphoricum Schüssler só pedig erős hasi fájdalmak, egyéb görcsök esetén ún. ”forró hetesként” is alkalmazható. Ekkor 1 pohár forró vízben kb.10 darab Schüssler-só tablettát feloldunk, műanyag kanállal elkeverjük, és lassan kortyolva azonnal elfogyasztjuk.

Gyermekeknél sürgősségi esetben óránként 1-1 Schüssler-só tabletta, elhúzódóan naponta 3- 4-szer 1-1 Schüssler-só tabletta alkalmazható.

Egyszerre, egyidőben 4 féle Schüssler-só készítménynél többet nem célszerű alkalmazni, de egyéni beállítás alapján a terapeuta ezt szükség szerint módosíthatja, épp úgy, mint az adagolást.

Mint minden alternatív gyógyászati ág esetében, így a  Schüssler-sók szedésével kapcsolatban is szükséges elmondanunk, hogy nem helyettesítheti az orvosi kivizsgálást, diagnosztikát, viszont egy adott betegség kezelésében remekül kiegészíthetőek velük a hagyományos gyógyszeres terápiák. (Ilyen esetekben ki kell kérni a kezelőorvos véleményét.) . E mellett fontos szerepe van a megelőzésben is, hiszen az arc sokszor már akkor jelez, amikor a betegség még ki sem alakult. A készítmények hatására javul a vér összetétele és a sejtek anyagcseréje.Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!

Kapcsolatfelvétel