Arcodra van írva

Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sókAz ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az életkor, nem, egészségi állapot, és a fizikai aktivitás is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók, melyek építésvezetőhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot kialakításához, és megtartásához.

Arcunk orvosi szempontból is sok mindent elárul. Vonásainkból, ráncainkból, bőrünk elszíneződéséből következtetni lehet bizonyos betegségekre, illetve ásványianyag-hiányos állapotokra. Ezek a problémák gyakran kiválóan kezelhetőek a homeopátia és az arcdiagnosztika eszközeivel. A szakértő arcdiagnoszta megállapítja, hol a baj, a Schüssler sók pedig megoldást nyújthatnak egyes betegségek kezelésére, megelőzésére, legyen szó akár fizikai, lelki, vagy mentális eredetű problémáról.

Örvendetes, hogy manapság egyre többen figyelnek az egészséges életmódra, ezért élelmiszereket is tudatosabban vásárolnak. A kínálat, és a választási lehetőségek tárháza egyre nagyobb. Joggal kérdezhetnénk tehát, miért kell mégis külön pótolni az ásványi sókat megfelelő táplálkozás mellett? Két dolgot említsünk csak ennek magyarázatául: Egyrészről, már a termőföld is olyan mértékben van kizsigerelve, hogy az ültetett növényeket nem tudja megfelelő mértékben ellátni ásványi anyagokkal. Ehhez még hozzájárulnak a mesterséges növényvédőszerek, valamint egyéb, nem környezetbarát beavatkozások hatásai is. Másodikként ejtsünk szót arról a tényről, hogy sajnos, az élelmiszeripar odáig „fejlődött”, hogy a különböző technológiai eljárásoknak, feldolgozási módoknak, kezelési technikáknak köszönhetően szinte teljesen megváltoznak az élelmiszerek. Hiába próbáljuk elkerülni az ártalmas összetevőket, ha közben egyéb kemikália, antibiotikum hatására szervezetünk leterhelődik és a táplálékból felvett ásványi anyagok már nem tudnak megfelelően beépülni. A káros hatásokat erősíti még a mindennapos stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a dohányzás, a túlzott kávéfogyasztás, minden heveny vagy idült idegi, lelki vagy testi megerőltetés, a helytelen életmód, valamint az alkoholfogyasztás. Mindezek következtében kijelenthetjük, hogy napjainkban az ásványi anyagok részleges hiánya, nem megfelelő beépülése, sajnos népbetegségnek számít.

Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe pl. a magnéziumot vagy a vasat, akár különböző táplálék kiegészítők formájában, hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy az adott anyagot sejtszinten tudja beépíteni.

Fontos!  Nem mindig jelenik meg hiánytünetként egy adott ásványi só felszívódási zavara, pl. egy vérvizsgálati eredményben. Extrém esetben akár vastöbbletet is mutathat a laboreredmény, attól azonban a hiányállapot a szervezet más területein még fennállhat, hiszen, hogy a példánál maradjunk, hiába van vastöbblet a vérben, ha az a sejtekhez nem tud megfelelően eljutni, és ott beépülni. Ebben az esetben tehát mégis hiányállapotról beszélhetünk. Hogy ásványi sók tekintetében szervezetünk éppen milyen állapotban van, ennek megállapításában segít ez a különleges arcdiagnosztika, az egyensúly helyreállításában pedig a Schüssler-sók, melyek képesek a sejtek ásványianyag-háztartását természetes módon, mellékhatások nélkül helyreállítani.Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!

Kapcsolatfelvétel