A Schüssler sók felfedezésének rövid története

Dr. Wilhelm Schüssler német homeopata orvosA Schüssler-féle biokémiai sók terápiás rendszerét Dr. Wilhelm Schüssler német homeopata orvos fejlesztette ki. Ezt a zseniális, igen egyszerű gyógymódot, a szervezetben is előforduló 12 féle szöveti sóval kísérletezte ki, melyeket homeopátiás formában készített el.

(A homeopatikus alkalmazás azt jelenti, hogy az induló anyagot többször hígítják és tejcukorban dörzsölik el, hogy a szervezet könnyebben fel tudja dolgozni)

Dr. Schüssler kortársa volt Justusnak, Leibignek és Moleschottnak. Az említett kutatók fedezték fel, hogy a sók az élet szempontjából nélkülözhetetlen anyagok. E felfedezés egyrészt a műtrágyák ipari előállításához és világméretű elterjedéséhez vezetett, de dr. Schüssler figyelmét is felkeltette. Mivel Schüssler homeopátiás orvos volt, ezért tisztában volt vele, hogy a hasonszenvi gyógymód milyen hatékony. Homeopataként  biokémiával is foglalkozott. A homeopátia több ezer szerrel dolgozó megoldása helyett egyszerűbbet akart. Tanulmányozta az egészséges szervezet és a vér összetételét, összehasonlította különböző betegségekben elhunyt emberek hamvainak ásványi anyag tartalmával. Kutatta, hogy milyen funkciókkal bírnak a szervetlen ásványi anyagok az emberi anyagcserében. 12 olyan ásványi sót talált, amelyek az emberi test és lélek egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek. Megállapította, hogy minden betegség oka a sejtek szintjén bekövetkező anorganikus (szervetlen) sók hiányában keresendő. A hiányzó anyagok homeopatikus formában történő bejuttatása révén a hiány kiegyenlítődik, és ez által következik be a gyógyulás. Az arcdiagnoszta megállapítja hol a baj, a Schüssler sók pedig megoldást nyújthatnak azokra, ill. kiegészíthetnek bármilyen gyógykezelést.

Biokémiai módszerét 1873 márciusában publikálta egy orvosi szaklapban. Az eljárás, hatékonyságának, egyszerűségének és olcsóságának köszönhetően, hamar népszerűvé vált. A Schüssler-féle terápia napjainkban valóságos reneszánszát éli. Ma már konyhanyelven csak Schüssler-sóknak hívjuk őket, és bátran kijelenthetjük, hogy a Schüssler-féle terápia tulajdonképpen egyszerűsített homeopátia.

Schüssler doktor terápiás rendszere az idők folyamán tovább fejlődött. Az alaprendszert későbbi tanítványai, valamint számos, homeopátiával foglalkozó szakember bővítette tudásával, megfigyeléseivel. Ezzel együtt azonban a 12 alapsó mind a mai napig változatlanul, és időtállóan tartja helyét a holisztikus gyógyításban.

A fejlesztések során alakult ki mai formájában az arcdiagnosztika rendszere is. Arcunk ugyanis azonnal jelzi, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje, felszívódása nem megfelelő. Ez pedig kellő információt nyújt a terapeutának ahhoz, hogy a szükséges terápiát összeállítsa.

Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!

Kapcsolatfelvétel