Mi a craniosacralis terápia lényege?

Mi is a craniotherápia lényegeA craniosacralis terápia egy különösen gyöngéd, mélyreható gyógymód a manuális terápiák sorában, amely komplex módon, fizikai, mentális, érzelmi és energetikai síkon hat. Eredményesen alkalmazható akut, és régóta fennálló fizikai betegségek, érzelmi problémák kezelésében, valamint nagy hatékonysággal bír a megelőzésben is Segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusait, semlegesíti a stressz negatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt, és általánosan jó közérzetet biztosít.

Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponya-és keresztcsontok kóros mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire, az egész szervezetre. A terápia célja a craniosacralis rendszer harmonizálása,  az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása,  az idegi funkciók harmonizálása,  a kötőszövetekben, ízületekben, izmokban  lévő feszültségek oldása,  ellazítása.

A craniosacralis terápia tehát egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok aprók, érzékenyek; a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat, a szervezet természetes hullámait és ritmusát követi, ezt használja fel a szervezetben     történő változások elősegítéséhez. Nem energiagyógyászat, „kézrátétel”! A kezelés során a páciens saját szervezete, energiája „dolgozik”.

A cranioterápia jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponya-és keresztcsontok kóros mikromozgásainak korrigálásán alapul

Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!

Kapcsolatfelvétel