Biodinamika

A biodinamikus craniosacralis kezelés a craniosacralis terápia leggyengédebb módja.

Fejlődése során a terápia az oszteopátia erőteljesebb manipulációs technikáiból a craniosacralis terápia mikromanipulációi felé finomodott, ahonnan pedig a következő lépés a biodinamika manipuláció nélküli megközelítése lett.

dr. SutherlandA világban jelenleg két irányzat alapján folynak képzések: a Dr. Upledger által kidolgozott mechanikus, és az eredeti, Dr. Sutherland féle elgondolást követő, de a modern kori tudományokat (pl. kvantumfizika) is felismerő, és alkalmazó, biodinamikus módszer szerint.
Én mindkét iskola képzéseit elvégeztem. Kezelés közben a módszereket szükség szerint ötvözöm, annak megfelelően,  ahogyan azt a páciens állapota, panaszai megkívánják.

Az Upledger-féle mechanikus irányzat azt jelenti, hogy nagyon gyengéd, nagyon finom mozdulatokkal mikromanipulációt végez a terapeuta.

A Sutherland-féle biodinamikus szemlélet szerint pedig a testet saját belső szabályozó folyamatainak ritmusával harmonizálódva, azok működését ismerve, és támogatva, a mozgásokat követve, fizikai manipuláció nélkül, szándékmentesen kezelünk.

Mindkét kezelés a szervezet öngyógyító folyamatait, és önszabályzó rendszerét támogatva állítja vissza a test strukturális és funkcionális egyensúlyát.

(Kezelési tapasztalatainak előre haladtával már dr. Upledger is arról számolt be önéletrajzi ihletésű könyvében, hogy fókusza a direkt manipulációról egyre inkább a testintelligenciával való együttműködés irányába fordult.)

Az öngyógyító folyamatok természetes módon a mélyalvás fázisában tudnak a leghatékonyabban kibontakozni, amikor az elme befolyása a test fölött a legkisebb. Egy craniós kezelés alatt tudatos szinten élhetjük meg azt, ami egyébként alvás közben történne velünk.
A test ritmusaival dolgozva, a ritmusok legfinomabb szintjén érzékelhető a test potenciálja, az egyensúlyt, homeostasist támogató belső energia.
Egy tapasztalt terapeuta tudja, miként támogassa kezelés közben a testnek belülről, természetes módon végbemenő, az önszabályzó rendszer több szintjén párhuzamosan zajló, gyógyító folyamatait. A kezelő terápiás figyelme a test hatalmas belső energiáit képes aktiválni, melyek a gyógyuláshoz, fejlődéshez szükségesek.

A biodinamikus craniosacralis kezelés során nem siettetjük, erőltetjük a változásokat. A gyógyulás folyamatai az adott személy testének saját ütemében zajlanak, ezért az így elért eredmények is tartósabbak, mintha külső manipuláció hatására történtek volna.

Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!

Kapcsolatfelvétel