Bemutatkozás

Kaponya Éva természetgyógyász
„Csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték, és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni.”
A. Schweitzer


Tisztelettel üdvözlöm Önt honlapomon,
Kaponya Éva okl. természetgyógyász vagyok

Amit magamról legfontosabbnak tartok elmondani, az, hogy imádom a munkámat!

Minden egyes kezelés, melynek segítője, részese lehetek, egyet jelent nekem a napi apró csodák megélésével. Sajnos nem ígérhetem, hogy varázsütésre meggyógyítok mindenkit, vagy problémái egy csapásra megszűnnek (bár így lenne!). De szeretnék minden képességemmel, ismeretemmel, tudásommal, elhivatottságommal azon lenni, hogy a gyógyulás felé vezető úton társa lehessek azoknak, akik bizalommal fordulnak hozzám.

Attól eltekintve, hogy mint minden pici lány, kiskoromban én is gyerekorvos akartam lenni, sohasem gondoltam volna, hogy valaha az emberek egészségének segítője leszek. Jártam a magam hol rögös, hol egyenesebb útját, mint mindenki. Igaz, az alternatív gyógyászat, az egészséges, tudatos életmód, a reform élelmiszerek, és egyéb természetes, természetközeli irányzatok mindig is nagyon vonzottak, sokat olvastam róluk, alkalmaztam őket, de közben maradtam civil pályán. Igazából kiteljesedni viszont akkor tudtam, akkor voltam maradéktalanul  boldog, ha valakinek, bármilyen módon segíthettem, legyen az egy közösség, vagy egy személy. Ez mindig az életem része volt. De a jelekre még mindig nem figyeltem eléggé. Aztán egyszer csak úgy hozta a sors (vagy már végre a helyes útra taszigált), hogy tanulni is kezdtem alternatív gyógyászattal kapcsolatos dolgokat. Egyik tanfolyamot végeztem a másik után, közben pedig egyre jobban éreztem, hogy lassan a helyemre kerülök.

A craniosacralis terápiáról először egy ismerősöm mesélt, igaz, akkor még ő sem tudta rendesen elmondani a lényegét. Kicsit furcsállottam is, hogy mi ez az „agyhártyás” dolog, elég misztikusnak és érthetetlennek tűnt. De elkezdett érdekelni, így szépen utána jártam. Döntő pillanat volt, mikor egy kezelés közben egyszer csak elkezdtek folyni a könnyeim.  Pont azon gondolkodtam, hogy én ezzel a terápiával szeretnék foglalkozni, semmi mással, és mikor idáig jutottam a gondolatokkal, hirtelen azt éreztem, hogy az arcomon finoman csordulnak le a könnycseppek. Azonnal tudtam, hogy megtaláltam az utam.

A tanulás a mai napig folyamatosan része életemnek, és túl a szakmai fejlődés szükségességén, az új ismeretek megszerzése mindig mérhetetlen örömmel tölt el.
Ha szívesen megnézné, milyen végzettségeket szereztem, a végzettségek menüpontra kattintva megteheti.
Okleveles természetgyógyászként regisztrált egészségügyi szakdolgozó vagyok, és tagja vagyok az Upledger Intézet nemzetközi hallgatóit nyilvántartó International Association of Healthcare Practitioners szervezetnek is.
A nyilvántartásban szereplésemet a következő linken tekintheti meg: http://www.iahp.com/pages/search/index.php#result

A tanult módszerek közül craniosacralis terápiára és a Schüssler-féle szöveti sók terápiájára szakosodtam. Ezt remekül kiegészíti szükség esetén a kinesiotaping. Az életmódra vonatkozó tanácsadással együtt pedig egy komplex terápiás programmal látom el pácienseimet.

Minden korosztály megfordul a rendelőmben, felnőttet, gyermeket egyaránt szívesen kezelek. Gyermekeket különösen, hiszen hitvallásom, hogy minél fiatalabb életkorban kezdjük el a kezeléseket, annál könnyebben megelőzhetőek lesznek, pl. a tanulási nehézségek, illetve a felnőtt kor súlyosabb problémái. Életcélomnak is tekinthető az egészségnevelés, és az a törekvés, meggyőződés, hogy a családot gyógyítás szempontjából is egységként kezeljük, hiszen a gondok, és azok megoldása is egyaránt hatással van a család minden tagjára.

Nagy örömmel töltenek el az elért eredmények. Szó szerint töltenek, mert számomra ez ad rengeteg energiát, lelkesedést, és erőt a továbbiakra.
Munkámat a természetgyógyászat határait ismerve, az orvostudomány eredményeit tisztelve végzem, orvosokkal együttműködve dolgozom. Elutasítok minden olyan szélsőséget, mely a gyógyászat bármely ága ellen irányul.

craniotherapy - egészség


 


 

Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!

Kapcsolatfelvétel