CRANIOSACRALIS  TERÁPIA

                         ~  A  GYÓGYÍTÓ   ÉRINTÉS  ~
Kaponya Éva

Köszönöm, hogy honlapom felkeltette érdeklődését, és megtisztel figyelmével.
Kaponya Éva vagyok, alternatív gyógyászattal foglalkozom, ezen belül a hazánkban még újdonságnak számító craniosacralis terápiával. Ezt kiegészítendő aromaterápiával és Schüssler arcdiagnosztikával, egy komplex kezelési módot ajánlva segítek gyógyulni a hozzám fordulóknak.

Elérhetőségeim:
mandibula@t-online.hu
Tel: 30/9148-168

Facebook
Kezelési helyek:
Budapest XI. kerület Fadrusz u. 14.
Budapest XI., Ulászló u. 23. I. em.
Schüssler

Arcodra van írva...Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töl tenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az életkor, nem, egészségi állapot, és a fizikai aktivitás is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet. Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók, melyek építésvezetőhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot kialakításához, és megtartásához.

Arcunk orvosi szempontból is sok mindent elárul. Vonásainkból, ráncainkból, bőrünk elszíneződéséből következtetni lehet bizonyos betegségekre, illetve ásványianyag-hiányos állapotokra. Ezek a problémák gyakran kiválóan kezelhetőek a homeopátia és az arcdiagnosztika eszközeivel. A szakértő arcdiagnoszta megállapítja hol a baj, a Schüssler sók pedig megoldást nyújthatnak egyes betegségek kezelésére, megelőzésére, mint pl. az aranyér, visszér vagy csontritkulás.

Manapság egyre többen figyelnek az egészséges életmódra, vásárolnak tudatosan egészséges élelmiszereket. És a kínálat, a választási lehetőségek tárháza is egyre nagyobb. Így joggal merülhet fel a kérdés : miért kell az ásványi sókat még külön is pótolni, ha egészségesen étkezünk, és igyekszünk szervezetünk számára minden szükségeset megadni? Ez idáig mind helyénvaló, azonban egy dolgot elfelejtünk. Sajnos mára már odáig fejlődött az élelmiszeripar, hogy a különböző technológiai eljárások következtében néha teljesen megváltoznak az élelmiszerek. És hiába próbáljuk elkerülni a tartósítószereket, miközben más egyéb kemikália, antibiotikum hatására szervezetünk leterhelődik és a táplálékból felvett ásványi anyagok már nem tudnak megfelelően beépülni. Ehhez még „hozzásegít” a mindennapos stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az elsavasodás, a dohányzás, a kávéfogyasztás, minden heveny vagy idült idegi, lelki vagy testi megerőltetés, a helytelen életmód az alkoholfogyasztás. Mindezek következtében napjainkban az ásványi anyagok részleges hiánya, nem megfelelő beépülése sajnos népbetegségnek számít.

Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe pl. a magnéziumot vagy a vasat, akár különböző táplálék kiegészítők formájában, hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy be tudja építeni az adott anyagot sejtszinten.

Fontos! Nem mindig jelenik meg hiánytünetként egy adott ásványi só hiánya pl. egy vérvizsgálat eredményében. Extrém esetben pl. vastöbbletet mutathat a laboreredmény, attól azonban a hiányállapot még fennállhat a szervezet más területén, hiszen, hogy a példánál maradjunk, hiába van vastöbblet a vérvizsgálati eredmény szerint, ha az a sejtekbe nem tud megfelelően beépülni, akkor mégis hiányállapotról beszélünk. Ennek megállapításában segít nekünk ez a különleges arcdiagnosztika, az egyensúly helyreállításában pedig a Schüssler-sók, melyek képesek a sejtek ásványianyag-háztartását természetes módon, mellékhatások nélkül helyreállítani.